ID-stöld kan vara förödande för bokförlag

För den som driver ett eget bokförlag kan en identitetsstöld slå hårt. Dels för att det kan drabba företaget, men även för att det kan skapa stor oordning i ens privatliv. För att undvika identitetsstölder gäller det att vara vaksam och ha en försäkring som hjälper dig som drabbas.

Identitetsstölder allt vanligare

ID-stölder har tyvärr blivit något av ett trendbrott. Troligtvis beror detta dels på att allt mer av våra personliga uppgifter finns på internet samt att annan brottslighet blivit mindre lönsam.

Oftast går en identitetsstöld ut på att någon använder dina personuppgifter för att antingen ta lån eller handla på faktura och teckna dyra abonnemang.

När någon väl har börjat använda dina personuppgifter kan det vara svårt att stoppa och konsekvenserna kan bli förödande, inte minst för egenföretagare.

Tänk på! När en identitetsstöld väl har påbörjats kan det vara mycket svårt att stoppa det.

För en egenföretagare som håller på att starta upp sitt företag kan det bli mycket svårt att återhämta sig. Dels eftersom att ens personliga kreditvärdighet ofta drabbas mycket hårt, men även eftersom att det i värsta fall kan drabba företaget. Därför är det viktigt för dig som planerar att starta ett eget förlag att se till att du inte drabbas samt att du har en försäkring som hjälper dig om det inträffar.  Eftersom många svenska förlag har blivit framgångsrika genom stora satsningar kan det vara ett omfattande problem att inte få låna kapital för att investera i en publicering.

Undvik identitetsstölder genom försiktighet

Att undvika identitetsstölder är inte nödvändigtvis svårt. Det handlar till stor del om att se till att alla ens personuppgifter skyddas. Detta kan ta formen av att du ser till att förstöra alla brev som innehåller dina personuppgifter och hålla uppsikt över din legitimation. Kanske allra viktigast är också att se till att inte publicera denna information på internet. Detta innebär att inte handla på faktura på okända hemsidor eller luras via hemsidor som utger sig för att vara exempelvis en myndighet. För den som vill ha ytterligare skydd så är även ett ID-skydd att rekommendera.

ID-skydd hjälper dig som drabbas

Ett ID-skydd erbjuder vanligtvis hjälp med att förebygga, hantera och lösa en identitetsstöld. Exempelvis kan företaget som erbjuder ID-skydd kontakta dig när ditt personnummer används i en transaktion. Skulle du drabbas har de även vanligtvis dels ersättningar, men även juridisk hjälp vilket kan vara värt mycket för den som drabbas. Att teckna ett ID-skydd kan med andra ord vara mycket hjälpsamt oavsett om du i dagsläget ligger i riskzonen eller inte. För att hitta det bästa identitetsskyddet kan du jämföra dessa via ID-skydd.nu. Där kan du se flera aktuella erbjudanden från olika aktörer och jämföra dessa så att du hittar det ID-skydd du känner dig mest trygg med.