3 tips till dig som ska förvara gamla böcker

När bokhyllorna är fullproppade och du har lovat dig själv att inte köpa fler böcker kan det vara dags för en rensning. Men istället för att göra dig av med dina böcker kan du förvara dem tryggt och varmt i ett säkert förråd.

Dina böcker kommer att förstöras om de förvaras i ett kallt och fuktigt förråd under en längre tid. Överväg istället att förvara böckerna i ett hyrt förråd med god isolering och säker övervakning.

1. Håll böckerna varma och torra

När du ska förvara dina böcker i ett förråd är det viktigt att förrådet är isolerat och torrt. Då minskar risken för att de förstörs. Plötsliga temperaturskillnader är inget böckerna tycker om heller utan trivs istället i en mer rumstempererad miljö.

Flera förrådsbolag, som t.ex. Shurgard och det lite mer prisvärda alternativet Prinsens lager, erbjuder förråd i flera större städer. Här hålls temperaturen på en jämn nivå året runt och är en perfekt för förvaring av dina böcker.

2. Se upp för tjuvar

Med böckerna i ett torrt och varmt förvar vill du också vara säker på att de är trygga och att inga tjuvar kommer åt dem. Det är inget du behöver tänka på när du hyr ett förråd.

Övervakningen över dina och andras ägodelar sker ofta dygnet runt och för att kunna ta sig in på området behöver man i många fall ta till elektroniska hjälpmedel för att göra det så vårt som möjligt för obehöriga att beträda området.

3. Förvara med enkel åtkomst om lässuget kommer tillbaka

När lässuget kickar igång  är det enkelt att få tag på dina böcker igen. Flera firmor som hyr ut förråd erbjuder sina kunder att både ta sig in på området på egen hand och möjligheten att köra ända fram till förrådet.

Då behöver du inte krångla med tunga kartonger upp och ner för trappor eller hiss. Böckerna du vill ta hem bär du enkelt den korta biten till bilen istället och snart är böckerna hemma i din bokhylla igen.