Så kan du finansiera ditt eget bokförlag

Hägglunds förlag var ett förlag som gick sin egen väg och genom det publicerade flera skrifter som annars kanske aldrig hade sett dagens ljus. För dig som vill gå i samma fotspår som författare eller av andra anledningar vill starta ett eget bokförlag kan det dock bli mycket dyrt. Eftersom ett bokförlag har flera utgifter och större satsningar på en författare kan bli mycket dyrt gäller det att man har startkapital så att man klarar detta. För dig som vill starta ett förlag kan det därför vara klokt att redan på förhand säkerställa att finansieringen finns.

Så startar du ett bokförlag

Att starta ett bokförlag är relativt enkelt. Kraven på lokal och liknande kontorstillbehör får sägas vara mycket låga, trots detta kan det dock kräva mycket kapital. Detta eftersom att förlagets största utgifter uppstår i samband med att man ska publicera en bok. Beroende på hur stor denna investering är kan det vara mer än vad man själv har råd att finansiera. Därför kan det vara klokt att ordna finansieringen för förlaget redan innan man startar.

Tips! Om du vill starta ett eget förlag kan det vara klokt att ordna finansieringen redan på förhand.

Det finns flera olika sätt att finansiera sitt förlag och beroende på din ekonomiska situation kan dessa vara olika attraktiva för dig.

Hur du finansierar ditt förlag

För dig som är seriös med att starta ett förlag finns det flera finansieringar att beakta. Några exempel på dessa är som följande:

  • Använd dina egna besparingar. För dig som redan har omfattande besparingar kan det vara en enkel process att finansiera sitt förlag. Var dock uppmärksam så att du inte gör av med för mycket av dina pengar så att du får svårt att betala räkningar och liknande.
  • Finansiera med privatlån. För de allra flesta som inte har stora besparingar kan det bli aktuellt med privatlån. Planerar du att ta ett privatlån för att finansiera ditt nya förlag är det en bra idé att jämföra privatlån via Privatlån.net. Genom att jämföra privatlån ser du till att du får de bästa villkoren för ditt lån.
  • Ansök om ett företagslån. Ett annat sätt att finansiera sitt företag kan vara via företagslån. Företagslån kan dock vara svårt att få innan du startat företaget, men kan vara ett bra alternativ när du väl fått igång verksamheten.

Hur du väljer att finansiera lånet till ditt förlag varierar självklart med din privatekonomi. Se alltid till att aldrig spendera stora delar av dina besparingar eller att låna mer än du klarar av att betala.